Doorrol palletstelling

De pallet doorrolstelling is een ideale oplossing voor uw magazijninrichting om goederen compact te stockeren en om een permanente reservevoorraad te garanderen.

Inzetbaar bij pallets en kleingoed

Doorrolstellingen zijn uiterst efficiënt bij een kleine ruimte / volume. Zij typeren zich door hun compacte opslagdichtheid en hoge opslagdichtheid. De doorrolstelling kan toegepast worden voor het bewaren van kleingoed én voor de opslag van pallets. De doorrol stelling kan bijvoorbeeld toegepast in een buffermagazijn binnen een productieproces, als buffer in een verzendzone, in het pickingproces om de continuïteit van het orderverzamelen te garanderen.

FIFO Methode

Bij een doorrol palletstelling of doorrolstelling voor kleine goederen ( stukgoed doorrolstelling ) wordt gebruik gemaakt van een magazijnrek dat voorzien is van een rollenbaan. De lengte van de rollenbaan kan zelf bepaald worden a.h.v. de te stapelen goederen ( afmeting / gewicht / bediening / type pallet ). Dit systeem werkt volgens de fifo-methode (First-In First-Out).

Aan de achterzijde ( opnamepunt ) of aanvoerzijde ( opnamepunt ) van de doorrolstelling worden goederen op een pallet aangebracht. Bij kleingoed kunnen ook dozen van dezelfde afmeting aangebracht worden. Dienen er goederen verzameld te worden, dan zal men deze aan de voorzijde of orderverzamelzijde verzamelen. Met de hand of via een heftruck kunnen deze van de doorrolstelling opgenomen worden. Vervolgens schuiven alle goederen naar de orderverzamelzijde dankzij de zwaartekracht en de rollenbaan.

Voordelen van een doorrolstelling

Het voordeel van dit systeem is dat alle goederen mooi achter elkaar verzameld kunnen worden, er blijven geen goederen liggen. De doorrol stelling is de ideale oplossing voor de opslag van dezelfde goederen met een eventuele "houdbaarheidsdatum" of waar er grote controle moet zijn op bijvoorbeeld serienummering of een gegarandeerde afname. Bij een klassieke legbordstelling of grootvakstelling blijven de achterste goederen het langst liggen waardoor er geen continue afname is. Het voordeel van dit soort magazijnrek is dat er steeds permanente reservevoorraad is én dat er een reductie is van de orderverzameltijd doordat de interne transportwegen worden verkort. Ook de opslagruimte wordt met 60% beperkt t.o.v. een conventionele palletstelling. Er zijn ook geen wachttijden meer tijdens het orderverzamelen. Het is ook een energiebesparende stelling doordat er minder verlichting nodig is. Enkel verlichting is nodig aan ingave- en uitnamezijde van de doorrolstelling.

Veilig systeem

De vorkheftruck of gewone heftruck kunnen perfect ingeschakeld worden om de goederen aan te brengen en af te nemen.Bij afname van een product, schuiven de andere producten of pallets door. Via een ingenieus systeem wordt de veiligheid van het doorschuiven gegarandeerd. De remrollen en de palletseperator zorgen voor een gegarandeerde veiligheid en vlot verzamelen van de goederen. De doorrolstelling wordt ook wel een kanaal voor pallets genoemd.

» Doorrolstelling offerte

Gratis offerte aanvragen

Wat is de doorrolstelling prijs? Wat zijn de doorrolstelling kosten? Palletrek laten plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend de prijzen bij verschillende stelling leveranciers.

Onze leveranciers leveren over gans België & Nederland

Palletstelling-palletrek.be, uw gids bij de keuze van uw magazijninrichting

Welk rek voor pallets plaatsen? Stelling nodig voor het stockeren van goederen op pallets of kleingoed op palletten zoals bakken, kunststof bakken, houten kratten, kartons, vaten, dozen, platen, buizen, bigbags of IBC’s (intermediate bulk containers)? Ontdek hier alle soorten magazijnrekken om pallets te bewaren op de juiste manier. Ontdek de specifieke eigenschappen van elk palletrek. Er is zeker en vast een oplossing voor de correcte plaatsing van een palletrek in uw industrieel magazijn, koelruimte, loods, warehouse, opslagplaats / opslagruimte, hangar, werkplaats, depot of loods. Deze rekken kunnen alle soorten pallets stapelen zoals: europallets, blokpallets, balkpallets, eenmalige pallets, halve pallets, meermalige pallets, düsseldorfers, vierkante pallets, havenpallets, vatenpallets, plastic pallets, kunststof pallets, en vezelpallets in diverse maten.

Vergelijk de palletstelling prijzen

Start hier uw offerte aanvraag

 

Vragen? Contacteer ons

  • 09 330.01.77