Push-back palletstelling & inschuif palletstelling

Het push-back systeem is een ingenieus opslagsysteem waarbij pallets op carts of rollen naar voor rollen bij afname van een pallet.

Lifo terugduwsysteem

De push-back of inschuifstelling werkt volgens de Lifo-methode (Last-in-First-out). Push-back stellingen kunnen uitgevoerd worden met een rollenbaan of via wagens of carts. In een kanaal worden pallets op een rollenbaan of cart geplaatst die schuin naar de aanvoer gericht staat. Indien een pallet dient geplaatst te worden op de inrijstellig, schuiven de reeds aanwezige pallets door naar achteren. De aanvoer van gepalletiseerde goederen gebeurt meestal langs 1 aanvoerzijde, de zijde waar de heftruck of reachtruck zich bevindt. Wordt er een pallet uit de inschuifstelling genomen, dan schuiven de overige pallets door naar voor.

Push-back stelling met rollenbaan of carts

Push-back stellingen kunnen uitgerust worden met een rollenbaan of met wagens of carts.

Inschuif palletstelling met carts
Indien een pallet geplaatst wordt op een cart, dan zorgt een terugduwsysteem ervoor dat de telescopische palletwagens naar achteren schuiven in het kanaal van de inschuif palletstelling. Er kunnen tot 4 pallets achter elkaar geplaatst worden.

Het cart-terugduwsysteem kan gebruikt worden voor verschillende soorten palletten en verschillende palletmaten.

Inschuif palletstelling met rollen
Inschuifstellingen met rollenbanen, kunnen tot wel 10 pallets huisvesten. Op de rollenbaan worden nieuwe pallets geplaatst waardoor de reeds aanwezige pallets doorschuiven naar achteren.

Er kan met een push-back palletstelling met rollen tot 70% meer ruimte bespaard worden t.o.v. een conventionele palletstelling.

Toepassing

De push-back stelling wordt veel gebruikt in koel- en vrieshuizen. Het nadeel van dit systeem is dat pallets niet individueel kunnen benaderd worden. Moet er een individueel pallet benaderd worden met een heftruck, dan dienen eerst de voorliggende pallets verplaatst worden.

Advies

Denkt u dat een push-back palletstelling een oplossing is voor uw magazijninrichting of een meerwaarde kan bieden voor uw logistieke opslag, magazijn, loods, vrieshal, koelcel, depot...? Vraag steeds advies of vraag een offerte aan bij verschillende aanbieders van push-back stellingen. Zij weten wat de beste oplossing is voor uw opslag.

» Push-back stelling offerte

Gratis offerte aanvragen

Wat is de push-back stelling prijs? Wat zijn de pushback magazijnrek kosten? Push-back stelling laten plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend de prijzen bij verschillende pallet leveranciers.

Onze leveranciers leveren over gans België & Nederland

Palletstelling-palletrek.be, uw gids bij de keuze van uw magazijninrichting

Welk rek voor pallets plaatsen? Stelling nodig voor het stockeren van goederen op pallets of kleingoed op palletten zoals bakken, kunststof bakken, houten kratten, kartons, vaten, dozen, platen, buizen, bigbags of IBC’s (intermediate bulk containers)? Ontdek hier alle soorten magazijnrekken om pallets te bewaren op de juiste manier. Ontdek de specifieke eigenschappen van elk palletrek. Er is zeker en vast een oplossing voor de correcte plaatsing van een palletrek in uw industrieel magazijn, koelruimte, loods, warehouse, opslagplaats / opslagruimte, hangar, werkplaats, depot of loods. Deze rekken kunnen alle soorten pallets stapelen zoals: europallets, blokpallets, balkpallets, eenmalige pallets, halve pallets, meermalige pallets, düsseldorfers, vierkante pallets, havenpallets, vatenpallets, plastic pallets, kunststof pallets, en vezelpallets in diverse maten.

Vergelijk de palletstelling prijzen

Start hier uw offerte aanvraag

 

Vragen? Contacteer ons

  • 09 330.01.77