Hoogbouw palletstelling & smalle gangenbouw

De hoogbouwstelling met smalle gangenbouw is dé oplossing voor goederen in de hoogte te stockeren. Kenmerkend is de goederenbehandeling door kranen op een vaste grondrail en de smalle gangen.

Stockage op grote hoogte

Hoogbouwstellingen zijn stellingen om pallets te stockeren op grote hoogte in industriële magazijnen en kunnen tot wel tientallen meters hoog gebouwd worden. De hoogbouwstellingen worden vaak gebruikt waarbij bouwgrond schaars is en de prijs per m² stockage zeer duur is. Daarom is stockeren in de hoogte interessant. Een hoogbouwstelling is een grote hoge palletstelling speciaal gebouwd voor het stockeren van zeer veel goederen en volume op pallets.

In een hoogbouwmagazijn wordt bovendien vaak gebruikgemaakt van het zogenaamde Very Narrow Aisle (VNA)-systeem, wat inhoudt dat de gangpaden tussen de stellingen smaller zijn dan gebruikelijk. De orderverwerking gebeurt via kranen dewelke rijden op een vaste grondrail en gebruik maken van een toprail voor een correcte geleiding. Kenmerken is de hoge orderpicksnelheid en efficiëntie van verwerkingen van de goederen.

Belangrijk is de goede installatie en nivellering van de hoogbouwrekken zodoende ze minder gevoelig zijn voor seismische activiteit.

Voordeel en nadeel hoogbouwrekken

Het voordeel van een hoogbouwstelling is dat er zeer veel per m² kan gestockeerd worden, waardoor er een lage kost per palletplaats is. Ook is elk pallet bereikbaar via een geleide truck, reachtruck of kraan ( hoogbouwtrucks / smallegang stapelaars ). Kenmerkend zijn de smalle gangen, dit noemt men smalle gangenbouw.

Het nadeel van deze hoogtestelling zijn de grote investeringskosten voor kranen, trucks en orderpickers voor de goederenbehandeling.

Welke oplossing voor uw industrieel magazijn of loods?

Bedrijven gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van hoogbouwstellingen gaan aan de hand van een aantal criteria de perfecte hoogbouw palletstelling kunnen bouwen. Criteria zoals welke sterkte moet de industriële betonvloer hebben, hoeveel trucks of kranen zijn nodig voor de gewenste snelheid, welk gewicht, afmeting en type pallets... zullen een oplossing op maat bepalen.

Vraag deskundig advies

Welke oplossing voor uw industriële loods, magazijn, warehouse, opslagplaats de beste is, hangt af van het advies van een professionele plaatser van hoogbouwstellingen. Vraag steeds raad én een bijhorende offerte op maat. Vergelijk de prijzen en doe de beste deal.

» Hoogbouwstelling offerte

Gratis offerte aanvragen

Wat is de hoogbouw stelling prijs? Wat zijn de hoogbouw stelling kosten? Magazijnstelling laten plaatsen? Vergelijk hier vrijblijvend de prijzen bij verschillende pallet leveranciers.

Onze leveranciers leveren over gans België & Nederland

Palletstelling-palletrek.be, uw gids bij de keuze van uw magazijninrichting

Welk rek voor pallets plaatsen? Stelling nodig voor het stockeren van goederen op pallets of kleingoed op palletten zoals bakken, kunststof bakken, houten kratten, kartons, vaten, dozen, platen, buizen, bigbags of IBC’s (intermediate bulk containers)? Ontdek hier alle soorten magazijnrekken om pallets te bewaren op de juiste manier. Ontdek de specifieke eigenschappen van elk palletrek. Er is zeker en vast een oplossing voor de correcte plaatsing van een palletrek in uw industrieel magazijn, koelruimte, loods, warehouse, opslagplaats / opslagruimte, hangar, werkplaats, depot of loods. Deze rekken kunnen alle soorten pallets stapelen zoals: europallets, blokpallets, balkpallets, eenmalige pallets, halve pallets, meermalige pallets, düsseldorfers, vierkante pallets, havenpallets, vatenpallets, plastic pallets, kunststof pallets, en vezelpallets in diverse maten.

Vergelijk de palletstelling prijzen

Start hier uw offerte aanvraag

 

Vragen? Contacteer ons

  • 09 330.01.77